Voedselproject 2021

Posted on jan 15, 2021


Elk jaar, in de koudste maanden van het jaar, openen we de deuren van ‘restaurant Charis’ voor de mensen uit de wijk. We hebben ontdekt dat de meeste mensen zich in serieuze financiële moeilijkheden bevinden, vanwege verlies van hun baan en de kosten die ze hebben voor hout, dat ze nodig hebben om hun huizen te verwarmen. Elke week komen we samen en maken we een warme gezonde maaltijd die gratis is voor de mensen, zodat we ervan verzekerd zijn dat ze niet, samen met hun familie, hongerig naar bed gaan. Normaal voeden we elke week 80 tot 100 mensen, dankzij de hulp van onze teamleden en enkele geweldige mensen uit de wijk.

Dit jaar proberen we het anders te doen. Vanwege de regels van de overheid, ter preventie tegen het Covid 19 virus, worden we geconfronteerd met een groot aantal uitdagingen hoe we dit project gestalte kunnen geven. We zullen uiteraard de regels volgen, wat betekend dat we de mensen niet in ons restaurant Charis kunnen verwelkomen. Maar we hebben een geweldig idee gekregen! We openen dit jaar het restaurant als een afhaal restaurant. De mensen kunnen langs komen om een maaltijd mee naar huis te nemen en daardoor voorzien we hen voor een warme maaltijd voor henzelf en hun families.

We willen het afhaalrestaurant gedurende 1 maand openen. Elke week willen we eten verzorgen voor rond de 100 mensen. Omdat de mensen de maaltijd mee kunnen nemen, hebben we een groter budget nodig. We moeten maaltijd dozen kopen en we hebben meer levensmiddelen nodig, omdat we hen meer willen meegeven.

DAAROM ZOEKEN WE OP DIT MOMENT SPONSORING VOOR DIT PROJECT.

Ons streven is 2000 euro in te zamelen. Wilt u ons helpen een groep mensen in een wijk te voeden. Geef dan aub een donatie.

U kunt doneren via onze bankrekening: NL 25 RABO 03668.36.242 o.v.v. Voedselproject