Casa Speranta

Posted on nov 13, 2017


Op 19 juni hebben we op feestelijke wijze het schooljaar met alle kinderen en hun ouders afgesloten. Na een kort woord van onze leerkrachten werden de kinderen een voor een naar voren geroepen om hun diploma in ontvangst te mogen nemen. Ze kregen allemaal een klein cadeautje mee. Nadat de kinderen hun diploma gekregen hadden en de ouders uitgezwaaid waren begon het feestelijke deel voor de kinderen. Samen met de kinderen hebben we een film gekeken en genoten van pizza.

Het blijft bijzonder om elk jaar na alle inspanningen van de kinderen ze een diploma te mogen overhandigen als een tastbaar bewijs dat ze weer een klas verder zijn.


Op 11 september begonnen 55 kinderen weer aan het nieuwe schooljaar nadat ze 3 maanden vakantie achter de rug hadden. Dit schooljaar hebben we 38 kinderen in de reguliere klassen zitten en 8 kinderen in de ABC- klas. Daarnaast zijn er ook nog 9 jongeren die onderwijs volgen op de middelbare school. 

Met Casa Speranta (Huis van Hoop) willen wij kinderen door middel van onze Roemeense leerkrachten stimuleren om hun basisschool af te maken.  Het doel van Casa Speranta is zoveel mogelijk kinderen helpen om hun school af te maken zodat ze eerlijke kansen krijgen op de arbeidsmarkt.  Daarnaast geven we huiswerkbegeleiding en bijles aan de kinderen die dit nodig hebben. Dat is noodzakelijk en belangrijk omdat de leerkrachten op de reguliere basisschool geen aandacht geven aan de leerlingen en hen niet de begeleiding geven die ze nodig hebben. Dit komt doordat de klassen op de basisschool erg groot zijn. Er zitten vaak  zo’n 30 leerlingen in een klas.

Daarnaast hebben sommige ouders een lage tot geen opleiding gehad, waardoor zij hun kinderen niet kunnen helpen bij het maken van het huiswerk. Hierdoor maken sommige kinderen hun huiswerk niet en daardoor gaan ze achterlopen op de rest van de klas.

Naast dat we veel aandacht schenken aan het begeleiden van de kinderen geven we liefde, aandacht en een warme en gezonde maaltijd die ze vaak thuis niet krijgen. We werken in kleine klassen van z’n 10 kinderen met een eigen leerkracht. Het eten is voor de kinderen een prettige afwisseling en er is altijd genoeg. Ze kunnen gezellig met elkaar praten en lachen, en met de nieuwe energie en een volle buik kunnen ze verder gaan met leren. De kinderen worden soms ook beloond door wat leuks te doen als ze het huiswerk afhebben, bijv. een film kijken of lekker voetballen of buiten spelen. Naast  de begeleiding in het maken van het huiswerk krijgen de kinderen ook les in basisvaardigheden zoals klokkijken, hygiene, hoe ga je om met geld, sociale vaardigheden en andere onderwerpen.

Dit jaar hebben we zelfs een wachtlijst met kinderen die graag ondersteuning willen via Casa Speranta. Helaas hebben we geen ruimte en financiën om meer kinderen te kunnen ondersteunen.  We willen graag groeien naar een leerlingenaantal van 60 of meer en we willen graag het team uitbreiden naar drie leerkrachten.

Om te groeien en om het werk te blijven doen hebben we uw hulp nodig! We zijn dan ook altijd op zoek naar nieuwe sponsoren voor zowel de kinderen als de tieners. U kunt helpen! Wist u dat u al voor € 25,00 in de maand een kind kunt sponsoren?

Wilt u hierover meer informatie, klik dan op een van onderstaande knoppen.

 

Sponsor een Kind Sponsor een Student