Diploma-uitreiking ‘Casa Speranta’

Posted on jul 19, 2016


Op donderdag 7 juli was na een jaar van hard werken in de verschillende klassen van Casa Speranta de diplomauitreiking, in totaal kregen 37 kinderen een welverdiend diploma. Voor het eerst mochten we aan 10 kinderen van de ABC-klas hun allereerste diploma ooit uitreiken. Tevens kregen 5 studenten hun welverdiende diploma! Het blijft bijzonder om elk jaar na alle inspanningen van de kinderen en studenten een diploma te mogen overhandigen.

Naast datgene wat de kinderen in het reguliere onderwijs leren is het onderwijs dat ze bij Casa Speranta volgen een mooie aanvulling hierop. Veel kinderen hebben enorme leerachterstanden en bij Casa Speranta krijgen ze op hun niveau de stof nogmaals aangeboden. Ook is er huiswerkbegeleiding. Maar er is meer dan alleen maar aandacht voor de lesstof. Ook normen, waarden, hygiene, sociale omgangsvormen, gezond leven etc. komen aan bod. Allemaal thema’s die voor ons vaak zo vanzelfsprekend zijn, maar deze kinderen, die veelal uit de Roma-wijk komen, hebben hier maar heel weinig over gehoord in hun leven. Het is prachtig om te zien hoe Casa Speranta bijdraagt in de ontwikkeling van deze kostbare kinderen!

Het was een feestelijke dag waarop de kinderen als sterren onthaald werden. Ze mochten naar binnen lopen over een rode loper. Na het in ontvangst nemen van hun diploma hebben we met de kinderen een film gekeken en als klap op de vuurpijl kregen ze pizza.

Het was een gezellige dag waarvan de kinderen en het team genoten hebben.

Wij willen iedereen die een kind sponsort of Casa Speranta ondersteund hartelijk danken. Zonder uw steun kunnen wij wat we met Casa Speranta doen niet doen.