Restaurant Stichting Charis

Posted on mrt 1, 2016


De winter heeft zich dit jaar niet heel erg laten gelden. Voor de mensen uit onze wijk scheelt dat met het sprokkelen van hout. Het betekent niet dat veel mensen daardoor een makkelijkere winter hebben, want ze hebben nog steeds moeite de winter doorkomen. Vaak hebben ze geen geld om een voedzame maaltijd voor hun kinderen op tafel te zetten. Wij mochten voor de kinderen dan ook de afgelopen weken een voedzame maaltijd op tafel zetten.

Afgelopen januari en februari konden de kinderen elke donderdag komen voor een warme maaltijd. Net zo als vorig jaar, was het weer een groot succes. Met hulp van het team van Stichting Charis en een aantal vrouwen uit de wijk werden de voorbereidingen getroffen; inkopen doen, groentes snijden, en de tafels dekken. Elke week kwamen er rond de 85 kinderen een warme maaltijd eten. Het was genieten voor de kinderen, en ook voor ons was het genieten om de kinderen zo te kunnen helpen. Begin januari mochten wij bij een transport, pakjes met sap in ontvangst nemen. De eerste 2 weken kregen de kinderen bij het eten een pakje sap, ook kregen we via ‘’Blij dat ik brei” gebreide knuffels en mutsen en sjalen. Welke we aan de kinderen hebben uit kunnen delen.