Kerstviering

Posted on jan 12, 2016


Op 27 november mochten wij als stichting 1.000 schoenendozen in ontvangst nemen die wij van Aktie4kids cadeau hebben gekregen.

Op dinsdag 15 december hebben we een bezoek gebracht aan een tehuis waar kinderen wonen waarvan de ouders TBC hebben, of waar van de ouders zeggen dat ze TBC hebben, zodat ze hun kinderen hier achter kunnen laten. De situatie waarin de kinderen leven is armoedig. De hygiëne in het tehuis is goed, maar er is nauwelijks speelgoed. Ook hebben de kinderen geen knuffels. Voor hen was het dan ook alsof ze de hoofdprijs hadden gewonnen toen ze een schoenendoos kregen. Juist omdat ze zo weinig hebben, is dit voor hen iets heel groots. Ze konden dan ook niet geloven hoeveel spullen er in zaten en waren ontzettend blij met iets klein. Zo was er bijvoorbeeld een jongetje die helemaal blij was met een bellenblaas.

We hebben tijdens een speciale kinderkerstviering op woensdag 16 december zo’n 200 kinderen uit onze wijk blij kunnen maken met een schoenendoos. Tijdens deze viering hebben we met elkaar kerstliederen gezongen. De kinderen van Casa Speranta hebben tijdens de viering een toneelstuk opgevoerd, een dans laten zien, gedichten en liederen ten gehore gebracht. De jonge tieners hebben een dans opgevoerd en de oudere tieners hebben een toneelstuk laten zien.Daarnaast hebben we organisaties waar wij mee samen werken blij kunnen maken met een aantal schoenendozen. We zijn ontzettend blij met de schoenendozen die we dit jaar mochten ontvangen. Op deze manier hebben we de kinderen een onvergetelijke kerst kunnen bezorgen. Het is voor mensen die een schoenendoos hebben ingeleverd misschien een klein gebaar, maar voor de kinderen een wereld van verschil.

Naast de schoenendozen mochten wij op donderdag 10 december jl. 325 pakketten in ontvangst nemen die cadeau gedaan zijn door Stichting Promotie!(https://www.facebook.com/St.Promotie/?fref=ts)

Op donderdag 17 december hebben we een speciale kerstviering met de mensen uit de wijk gehad. Tijdens deze viering hebben we het zelfde programma gedaan als op 16 december.

Aan het eind van de viering hebben we alle aanwezige gezinnen mogen verblijden met een heel mooi cadeau. Een fantastisch gevuld pakket voor de feestdagen. Het was mooi om te zien hoe blij de mensen waren met dit prachtige cadeau.

Naast de gezinnen uit de wijk die we hebben kunnen verblijden met een mooi gevuld pakket, mochten we ook andere stichtingen en organisaties verrassen met pakketten die zij konden uitdelen aan gezinnen om hen een onvergetelijke kerst te bezorgen.