GAiN (Global Aid Network)

Posted on jan 5, 2016


Onrecht en ar169047_498734557793_496247_nmoede heersen ver weg én dichtbij. GAiN (Global Aid Network) zet zich in voor gerechtigheid en voor een evenwichtiger wereld waarin minder armoede is. Ze geloven dat ieder mens telt en door God geliefd is, ongeacht geloof of etniciteit. GAiN richt zich op (nood)hulp en wederopbouw.

GAiN vindt nationale en internationale samenwerking belangrijk. Ze werken vooral samen met partners die zich richten op ‘ontwikkelingswerk plus’, waarbij ‘Woord en Daad’ op een evenwichtige manier samengaan. In de Bijbel wordt meer dan tweeduizend keer gesproken over het thema gerechtigheid. De medewerkers van GAin voelen zich dan ook persoonlijk door God geroepen om zich hiervoor in te zetten.

Onrecht kan op vele manieren worden bestreden. GAiN ziet het als taak om ook anderen bij hun projecten te betrekken door bewustwording, financiën, goederen, hulpreizen, kennisoverdracht en gebed.Bulgaars-transport-005

Het afgelopen jaar mochten wij weer een aantal hulptransporten in ontvangst nemen. In de laatste week van november en de eerste 2 weken van december kwamen er zelfs 3 transporten binnen! Naast dat GAiN ons van hulpgoederen voorziet komen ze elk jaar met een bezinningsreis bij ons om mensen te laten zien wat wij met hulp van GAiN allemaal kunnen doen.

Naast de hulptransporten mogen wij via de kringloopwinkel van GAiN maandelijks een gift in ontvangst nemen waar wij erg dankbaar voor zijn. Zonder deze gift is wat wij op medisch gebied doen niet mogelijk. Met het geld wat wij binnen krijgen kunnen wij mensen uit de wijk ondersteunen.