Vrouwenconferentie 2015

Posted on okt 19, 2015


Ook dit jaar heeft er weer een vrouwenconferentie plaatsgevonden. Van woensdag 23 tot zaterdag 26 was het zover. 31 vrouwen uit de wijk gingen mee en hebben vier dagen met elkaar stilgestaan rond het thema: Wees sterk, wees moedig.
De conferentie werd mede mogelijk gemaakt door een groepje Nederlandse vrouwen die alweer voor de vijfde keer ter ondersteuning mee gingen. Bijzonder ook dat deze conferentie grotendeels betaald kon worden door de opbrengst van “Blij dat ik brei”, een Nederlands project van één van deze vrouwen, waarmee geld ingezameld wordt door het verkopen van allerlei gebreide spullen (www.blijdatikbrei.com).

Naast Bijbelstudie rond het thema werd er naar hartenlust gezongen en gedanst. Ook zomaar spontaan rond de vijver van de accommodatie. Voor deze vrouwen, die een zwaar dagelijks leven hebben, was het heerlijk om er even helemaal uit te zijn in een andere omgeving. Ze genoten van alles wat er was en hoe er voor hen gezorgd werd. Er was ook tijd voor ontspanning: sloffen versieren en gekleurde zoutpotjes maken bijvoorbeeld. Dit jaar werden de vrouwen meegenomen om een ritje door het dorp te maken met een paard en wagen.
Het waren mooie, bijzondere en gezegende dagen en we kijken uit naar hoe God Zijn werk in deze vrouwen verder gaat voortzetten!