Diplomauitreiking 2015 – Casa Speranta

Posted on aug 4, 2015


Op 16 juli was het zover… na een jaar hard werken in de verschillende klassen van Casa Speranta kregen 36 kinderen en 9 studenten hun welverdiende diploma! Het is ieder jaar weer bijzonder om een diploma te kunnen uitreiken aan de kinderen en studenten. Naast datgene wat de kinderen in het reguliere onderwijs leren is het onderwijs dat ze bij Casa Speranta volgen een mooie aanvulling hierop. Veel kinderen hebben enorme leerachterstanden en bij Casa Speranta krijgen ze op hun niveau de stof nogmaals aangeboden. Ook is er huiswerkbegeleiding. Maar er is meer dan alleen maar aandacht voor de lesstof. Ook normen, waarden, hygiene, sociale omgangsvormen, gezond leven etc. komen aan bod. Allemaal thema’s die voor ons vaak zo vanzelfsprekend zijn, maar  deze kinderen, die veelal uit de Roma-wijk komen, hebben hier maar heel weinig over gehoord in hun leven. Het is prachtig om te zien hoe Casa Speranta bijdraagt in de ontwikkeling van deze kostbare kinderen!

Het was een feestelijke dag waarop de kinderen konden laten zien wat ze in huis hadden. Ze konden meedoen aan een talentenshow en dat er talenten zijn… dat bleek wel! Naast de talentenshow was er ook tijd om met elkaar spelletjes te doen. Het was een gezellige dag waarvan de kinderen en het team genoten hebben