De Passie Wierden 3VMBO

Posted on jun 16, 2015


Geschreven door de leerlingen van De Passie Wierden

Donderdag 4/6

We zijn vandaag veilig geland in Roemenië, en hebben al veel gezien van de omgeving. Na de vliegreis moesten we nog in de bus naar de bestemmingsplaats en hebben we onze kamer toegewezen gekregen. Nadat we alles hadden neergezet zijn we naar de stichting gegaan en hebben we daar toelichting gekregen over de stichting en wat ze allemaal doen. We hebben gewerkt aan de grond, samen gegeten en al veel lol gehad.

Vrijdag 5/6

Vanochtend opgestaan om half 9 en zijn we gaan ontbijten. Daarna hadden we mentortijd en hebben we in groepjes gepraat over het onderwerp: gelijkwaardigheid. Vervolgens gingen we naar de stichting en zijn we verdeeld in groepjes: een groep ging naar de stad glas halen, sommige hebben op de stichting zelf gewerkt en de rest ging de Roma mensen helpen. Zij hebben ramen vervangen. We hebben een kindermiddag gehad eerst kwamen er kinderen tot en met 7 jaar. Er werd gezongen en gepraat over het geloof. Later kwamen er oudere kinderen en werd het zelfde gedaan alleen in hun stijl. Rond 5 uur zijn we terug gegaan naar ons hotel. We gaan rond een uur of 7 eten. Daarna gaan we misschien naar de winkels maar we hebben nog geen planning gemaakt daarover.

Zaterdag 6/6

Vandaag moesten we vroeg uit bed voor het ontbijt. Arianne had zich zoals gewoonlijk verslapen. Kaas-souflé bij het ontbijt. Niet echt normaal maar dat boeit niet. Na het ontbijt hebben we mentor halfuur gehad. We hadden het over een voorbeeld zijn voor anderen. Daarna gingen we naar stichting Charis en kregen we te horen wat we moesten doen. We gingen de wijk in omdat we gisteren de hele tijd op het terrein van de stichting moesten werken. Het was erg indrukwekkend wat we daar allemaal tegenkwamen. We moesten bij een huis ramen afwerken. Het gezin dat daar woonde was erg gastvrij. Kinderen keken de hele tijd naar hoe wij werkten. Het was wel erg warm. Helaas was er geen raam meer met een goede maat dus moesten we weer terug naar de stichting. Laudi, Vera en Niels gingen broodjes smeren voor het middageten en Marnix en Arianne gingen helpen met zand vervoeren. Na het middageten gingen we weer de wijk in voor het raam. We hebben de kozijnen erin gezet. Daarna gingen we nog even langs een ander huis waar mensen uit onze klas bezig waren. Het was daar erg gezellig. Weer terug bij de stichting was het erg warm en hadden niet een opdracht die we konden uitvoeren dus………#watergevecht!!!!!!!!!!!! De kinderen op het erf speelden gezellig mee. ’S Avonds was iedereen blij dat we eindelijk drinken konden kopen in een klein winkeltje. We moeten wel vanavond onze mobiel inleveren waar NIEMAND het mee eens is! Het was een erg leuke dag.

Zondag 7/6

We werden wakker gemaakt (omdat onze telefoons waren ingenomen) en gingen uit bed. We liepen naar de restaurant zaaltje om te gaan ontbijten. We aten uitgedroogde witte broodjes die geen vezels bevatten en een lekker eitje met veel eiwitten. Na het eten moesten we ons klaarmaken voor de bergwandeling. We gingen eerst over een lange wiebelige brug, dat was erg wiebelig maar wel gezellig. Eenmaal over de brug liepen we richting de grote berg. Er lagen overal stenen maar dat was wel fascinerend. We gingen de berg op, het was af en toe wel zwaar hoor!!! Op een gegeven moment waren we bijna boven. Daar hadden we mentortijd, dat was wel heftig en we hebben goeie gesprekken gehad. Daarna gingen we weer naar beneden , iedereen was zowat uitgedroogd maar ja dat heb je soms. We gingen naar het hotel terug en moesten ons klaarmaken voor de kerk (lekker warm in een lange broek met 30 graden!). In de kerk (3 uur lang :o) moest ook nog een groepje uit onze klas muziek maken. De kerk was afgelopen en we liepen naar het hotel en gingen eten(Lotte vond het vies.), na het eten moesten wij (groepje 4)ook nog lekker alles opruimen. En daarna bezig met dit dagverslag.

Maandag 8/6

We hebben vanochtend een ontbijt gehad daarna zijn we naar de stichting gegaan om nog even het terrein op te ruimen en de speelmiddag van de kinderen voor te bereiden. De kindermiddag is erg leuk geweest want de kinderen hebben zich erg vermaakt en wij ook. We hebben gedanst, voetbal en volleybal gespeeld, de kinderen moesten de ballonnen om hun been heen knopen en dan de ballonnen van elkaar kapot maken. De kinderen waren in 2 groepen verdeeld met de jongere kinderen en de wat oudere kinderen. Nadat we alles van de kindermiddag opgeruimd hadden gingen we weer even naar de hotelkamers en met een half uurtje waren de taxi’s gearriveerd. We reden met de taxi’s achter elkaar naar het winkelcentrum. Toen we aangekomen waren mocht iedereen kiezen welke winkels we in wouden en we hadden een uurtje om lekker rond te lopen. Weer buiten verzameld reden we weer met taxi’s naar het restaurant om daar lekker onze doorgegeven avondeten op te eten. Nadat we weer in het hotel waren gekomen maakten we een groepsfoto met de klas en de mensen van Charis. Nadat de foto gemaakt was gingen we in een grote kring staan en hielden we een kringgebed. Nu moeten we dit verslag typen en zijn we klaar.