De vrouwen in het zonnetje….

Posted on mrt 19, 2014


Het is begin maart en het lenteweer is al volop losgebarsten in Roemenië, net als in andere delen van Europa. Het is in deze tijd een extra voorrecht om vrouw te zijn, want rond 1 en 8 maart worden vrouwen verwend met bloemen, broches of andere kleine cadeautjes. 1 maart is namelijk het begin van de lente en 8 maart is het internationale vrouwendag. Officieel moeten de mannen cadeautjes of bloemen aan de vrouwen geven, maar ook de vrouwen onderling delen uit aan elkaar. In allerlei winkels vind je cadeautjes die met die dagen te maken hebben, de bloemenwinkels staan extra vol met bloemen en  mensen verkopen zelfs door met kraampjes langs de kant van de weg te zijn.

Woensdagochtend 5 maart hebben we daarom het vrouwenprogramma een bijzonder tintje gegeven. Het onderwerp van de ochtend was: als vrouw sterk zijn in God. We hebben stil gestaan bij de sterke vrouw uit Spreuken 31. Het plaatje van een perfecte vrouw vol ijver, die klaar staat voor iedereen en die het voor de wind gaat. De sterke basis van waaruit ze leeft is haar ontzag voor de HEER. We zagen het verschil tussen een sterke vrouw en een vrouw gesterkt door de kracht van God die haar zwakheid durft te laten zien en zich afhankelijk weet van Gods genade (zie youtube-filmpje, http://www.youtube.com/watch?v=61A7bVaeBg4). Na gezellig koffie- en theedrinken met extra lekkers gingen we op een creatieve manier bloemen maken van servetten en crèpe-papier. Zo was het al met al een heel geslaagde ochtend.

Ander vermeldenswaardig nieuws wat de vrouwen betreft is het feit dat we een aantal vrouwen gevraagd hebben om naast ons leider te zijn bij de crèche tijdens de kerkdienst, het vrouwenprogramma en de educatieve groep (of moedersgroep). We hebben de vrouwen in een kerkdienst gezegend voor dit werk en we zien dat ze hun taak serieus nemen, geweldig om te zien…!!

P1040616

P1040614