Enthousiaste hulp uit Leek

Posted on okt 16, 2013


Zondag 6 oktober kwamen er weer een groep toppers om ons te helpen bij de werkzaamheden. Dit maal kwamen ze uit het Groningse Leek. Deze groep is bekend aangezien ze elk jaar komen. De samenstelling van de groep verschilt elk jaar een beetje,maar het grote enthousiasme is elk jaar hetzeldfde….

Maandag werd er door de mannen begonnen met werken aan het multifunctioneel centrum. De tweede helft van het dak moest geplaatst worden en het doel was om dat deze week af te krijgen. Een hele klus!

De vrouwen hielpen mee met de Educatieve groep op maandag.

De rest van de week werden er allerlei klussen geklaard: de vrouwen hielpen bij het maken van de voedselpakketjes voor de kinderen op de vuilnisbelt.Ook werd met een aantal vrouwen uit de wijk zogenaamde ‘wonderbags’ gemaakt waar gerechten in warm gehouden kunnen worden.  Erg bruikbaar voor onze vrouwen.Ondertussen waren de mannen druk op het dak. Maar er werd niet alleen aan het dak gewerkt, maar ook het luik naar de zolder werd gerepareerd. Daarnaast werden er nog vier kacheltjes geplaatst in de wijk. Dat leverde vier dankbare gezinnen op die warm deze winter door kunnen!

2

Pieter, een van de mannen uit de groep, is een paar middagen druk aan het schaken geweest met een aantal mannen en kinderen uit de wijk. Het was gaaf om te zien hoe enthousiast er gespeeld werd. En vrijdagmiddag…zat het dak erop!!

 Het werd een afwisselende week, waarin veel activiteiten hebben plaatsgevonden. Leek, we zijn jullie weer ontzettend dankbaar voor het werk dat jullie hebben verzet!! Jullie zijn geweldig!

 roof 3