Vakantie..? Wat is dat?

Posted on aug 26, 2013


Bij stichting Charis weet men niet zo goed wat vakantie vieren is. Natuurlijk was het wel een paar weken rustig rondom de fundatie, er gingen mensen op vakantie en er kwamen mensen terug. Maar echt stilstaan, dat doen we niet bij stichting Charis. Er werd doorgewerkt aan het multifunctioneel centrum, er werd schoongemaakt en opgeruimd en ook de programma’s gingen na een korte stop gewoon door. En vorige week stond er alweer een nieuwe groep paraat om te komen helpen. Notter, jullie waren geweldig!!

Zondag 18 augustus stond een enthousiaste groep tieners klaar op het vliegveld van Cluj. Deze groep, uit de gemeente van Notter kwam om te helpen klussen, programma’s te draaien, eten uit te delen en nog veel meer. Tja, wat hebben ze eigenlijk niet gedaan..

Maandagmorgen moest er gelijk hard gewerkt worden omdat er ’s middags op Pata Rat (de vuilnisbelt) eten werd uitgedeeld. 160 pakketjes werden die morgen gemaakt. Ondertussen werd er ook gewerkt aan het multifunctioneel centrum en werden in de wijk twee huisjes geïsoleerd en klaargemaakt voor de winter.

Op woensdag had deze groep een geweldig kinderprogramma voorbereidt met als afsluiting pannenkoeken eten. 100 kinderen hebben genoten van actieve middag met veel spelletjes. Op donderdag werd er nog een keer eten uit gedeeld op de vuilnisbelt en ondertussen kreeg ook het tienergebouw een mooie nieuwe laag lak.

Op de laatste dag van de week werden de klussen afgerond en werd er meegedraaid in het kinderprogramma. Om vijf uur begon het tienerprogramma. Gemaakt door tieners voor tieners.

Kortom, het was een mooie week, waarin veel werk verzet is. Notter bedankt!!