2 onder 1 kap

Posted on mei 23, 2013


Misschien heeft u het verhaal over Anita en Anca wel gehoord. Ze leefden met hun gezinnen in moeilijke omstandigheden. Anita met haar man en acht kinderen op tien vierkante meter. De ratten lopen ’s nachts in haar huisje, waar de kinderen ook slapen. Hetzelfde geld voor Anca, haar man en drie kinderen. Het werd dus tijd om deze gezinnen te helpen. En hulp kwam er…van een geweldige groep uit Emmeloord voor het slopen en voor het opbouwen uit Kampen en Hasselt.

Donderdag 2 en vrijdag 3 mei kwam er een groep langs uit Emmeloord. Zij hadden al een project gehad op een andere plek in Roemenie en hadden aangeboden om ons te helpen met het slopen van de huisjes van Anita en Anca.

Binnen twee dagen lagen allebei de huisjes plat en was het puin afgevoerd. Op zondagavond arriveerden er 11 mensen van ‘Krijt’, het jongerenteam van Stichting Help Straatkinderen.

Maandagmorgen werd er begonnen met het bouwen van de twee huisjes. Twee huisjes bouwen in een week tijd is een beste klus, maar de groep werkte enorm hard. Binnen twee dagen stond het geraamte van de begane grond. Er werd een trap gemaakt naar de eerste verdieping zodat er daar ook een aantal kinderen konden slapen.

Vrijdag waren de huisjes klaar. Het dak zat erop en de huisjes konden bewoond worden. Om half 3 was de officiële opening. Wat hadden de mannen hard gewerkt. Anca en Anita waren enorm dankbaar. Een van de kinderen van Anita had tranen in zijn ogen, hij sliep op 12 jarige leeftijd voor het eerst in een eigen bed. Daar krijgen wij weer tranen van in onze ogen…

IMG_4205 IMG_4211 IMG_4261 IMG_4293