Nieuw gebouw “Casa Agape”

Posted on apr 25, 2013


Nieuw multifunctioneel gebouw!

Uw steun is nodig voor Casa Agape

Liefde, de basis onder ons werk in Floresti. Vertellen over Gods liefde en dit laten zien in concrete daden. Ons eerste gebouw noemden wij Casa Speranta, huis van hoop. Al snel volgde Casa Credintei, huis van geloof. Vanuit het geloof mogen wij hoop bieden aan mensen in Roemenië die aan de rand van de samenleving staan. Mensen die niet meetellen in de samenleving en vaak in armoede moeten leven, sociaal geïsoleerd.

3 jaar geleden zijn wij gestart met een kerk in Floresti. Een plek waar mensen horen over Gods liefde voor hen. De kerk groeit, de kinderprogramma’s groeien en Casa Credintei is te klein geworden. In de zomermaanden houden wij daarom buiten kerkdiensten, omdat het haast niet meer mogelijk is om deze diensten in Casa Credintei te houden.

Wij zien hier in Gods zegen en zijn dankbaar dat we steeds meer mensen kunnen bereiken met het goede nieuws.

Wij geloven dat het nu tijd is voor Casa Agape, huis van liefde. In Amsterdam staat een groot gebouw waar wij een gedeelte (288m2) van kunnen gebruiken als multifunctioneel centrum en kerkgebouw. Dit gebouw biedt plaats aan 200 mensen en kan een medische post en gaarkeuken huisvesten.

Het gebouw, nu een tentoonstellingsruimte van Rijkswaterstaat, is ons gratis aangeboden. Wij mogen het ophalen en hoeven hier niets voor te betalen. Uiteraard is het transport en het gebruiksklaar maken van dit centrum niet gratis. Al met al hebben wij de kosten berekend op €26000,-.

In samenwerking met GAIN hebben wij een start gemaakt met dit project. Vanuit Nederland zal GAIN het project coördineren, maar we hebben uw hulp ook hard nodig.

  • Op dit moment zijn onze financiën niet toereikend.  Omgerekend kost ons multifunctionele centrum/kerk €90,- per m2.  Een groot bedrag, maar relatief weinig als u het vergelijkt met andere kerkbouwprojecten. U kunt ons steunen door één of meer vierkante meters te kopen en zo symbolisch mede-eigenaar te worden van ons kerkgebouw. Wilt u meedoen met dit project? Stuur een mail naar charisfloresti@gmail.com, of maak direct uw gift over op:366836242 T.n.v. Stichting Charis, te Waddinxveen
  • o.v.v. Casa Agape

 Heel belangrijk: binnen nu en een maand hebben wij €6000,- nodig voor de fundering!  

Praktische hulp is ook hard nodig! De eerste week van juni wordt het gebouw in Amsterdam gedemonteerd. Hier hebben wij zo’n 14 mensen per dag voor nodig! Wilt u ons praktisch helpen of wilt u hier meer informatie over?

 

Stuur een mail naar  Hugo Baas, projectcoördinator GAIN in Nederland: h.baas@gainhelpt.nu.

Hugo Baas is ook telefonisch te bereiken op 06-23875546.

Alvast hartelijk bedankt voor uw steun!

Namens het team van Stichting Charis

Marien en Yvonne Kroon, Marcel en Miriam Graafland, Debora van der Wielen, Henk van der Lingen, Francine Sleeswijk Visser, Daniel Siebesma, Nicoleta, Ioana, Sorin, Mihaela, Ana, Asiria

Klik op onderstaande link voor originele brief:

PR brief multifunctioneel gebouw