Boornbergum aan de slag!

Posted on apr 9, 2013


Het is zaterdag 6 april: weekend! Althans, voor de meeste mensen… maar niet voor de groep uit Boornbergum. Voor stichting Charis weer de eerste groep van het jaar. Deze groep wilde zaterdag gelijk aan de slag om maar zoveel mogelijk te kunnen doen. Wat een enthousiasme straalt deze groep uit.  En wat een spullen hadden ze meegenomen; bizar! Knutselspullen, kraamspullen, spullen voor het kinderprogramma en ontzettend veel medicijnen. Veel van deze spullen gebruiken ze voor de activiteiten die er voor deze week op het programma staan.

Zaterdag begonnen de mannen met het maken van toiletgebouwtjes. Deze worden op verschillende plekken in de wijk geplaatst. Binnen een dag was er al één hokje af en was de tweede in de maak. De vrouwen waren druk met het uitzoeken van de spullen die meegenomen waren.

Elke dag gaat er een deel van de groep naar Pata Rat om daar twee huisjes te bouwen en ook voor activiteiten met de vrouwen en kinderen.

Een aantal vrouwen die bij ons zijn hebben een medische opleiding en dus veel medische kennis. Dat kunnen ze deze week goed gebruiken. Maandag tijdens het moederprogramma werd er al veel kennis over medicijngebruik, hygiëne en E.H.B.O gedeeld met de moeders.

Vandaag, dinsdag, staat er een grote groep vrouwen te wachten tot ze hun vraag kunnen stellen bij de medische post.

Voor morgen staat er een speciaal kinderprogramma gepland. Om half drie mogen de kinderen komen. Ze krijgen les over hygiëne: er zal worden geleerd hoe je goed je tanden poetst en waarom het zo belangrijk is om je handen te wassen. Na afloop krijgen ze een lekkere pannenkoek.

Waarschijnlijk hoeven we jullie niet te vertellen hoe blij we zijn dat deze groep er is. Ook de komende dagen zijn vol gepland met hard werken en veel activiteiten.

Boornbergum, bedankt!! 

IMG_4111                 IMG_4104

 

IMG_3136