Pofte buna! (Eetsmakelijk!)

Posted on feb 5, 2013


Sneeuw, wind en vrieskou. Zelfs  Nederland heeft er op dit moment last van. Ook in IMG_3589Roemenië merken we dat het steeds kouder wordt. Het wordt voor de  mensen uit onze wijk moeilijker om hun huis warm te houden laat staan om zichzelf warm te houden. Dat bracht ons op het idee om soep uit te gaan delen. Met een transport uit Nederland kregen we een paar weken geleden honderden liter soep. Kwam dat even mooi uit!

IMG_3519Afgelopen dinsdag was het zo ver. Een week voor de actie hebben we bij de verschillende programma’s en in de kerk enthousiast verteld over de soepactie. Nadat een aantal teamleden de hele dinsdagmorgen in de keuken hadden gestaan, kwamen de eerste mensen voor de asperge soep gevuld met bacon en aardappel. Van 13.00 tot 15.00 uur bleven de mensen naar binnen komen. We hebben genoten van alle tafels vol kinderen, jonge moeders en alle andere hongerige buikjes. In totaal hebben we 97 mensen mogen ontvangen, veel meer dan verwacht.

Dit succes werd de week erna herhaald. Deze keer stond er macaroni op het menu. Dit keer waren er iets minder mensen, maar toch hebben we wel rond de 70 mensen met een gevulde buik laten gaan.

We kijken uit naar het menu van volgende week…

IMG_3712IMG_3725