Een week vol Kerst

Posted on jan 7, 2013


Wauw, wat kunnen wij als stichting terugkijken op een mooie afsluiting van het jaar. De laatste week van het afgelopen jaar stond voor ieder van ons in het teken van kerstfeest. We hebben kerst gevierd met de moedersgroep, het vrouwenprogramma en de kinderen van Speranta. We sloten de week af op 21 december met een grote viering waarbij we plek hadden voor 250 mensen. Wat we allemaal gedaan hebben willen we u graag vertellen!

Maandag: Kerst met moeders en kinderen

Maandagmorgen 17 december stroomt Casa Credintei vol met moeders en kinderen. Gewoonlijk komen de kinderen niet mee maar deze morgen was een uitzondering.  We begonnen de morgen met het zingen van een aantal kersliederen. We noemen dat colindes in Roemenie. Yvonne vertelde het Kerstverhaal met het gebruik van poppen; leuk en boeiend om naar te kijken. Vervolgens kreeg iedereen zelf een stuk taart en mocht deze versieren. Dat was genieten! Na een mooie morgen gingen alle moeders en kinderen naar huis met een cadeautje.

Dinsdag: Kerstfeest met Speranta

Voor veel kinderen van Speranta was dinsdag een bijzondere dag. Om 1 uur was het al een drukte van belang in Speranta. Alle kinderen werden verkleed en mooi gemaakt voor de viering. Om half drie begon deze middag. We hadden deze middag speciaal bezoek: er kwam ook een groep van een middelbare school uit Cluj mee kijken naar de viering. Mede daardoor hadden we een speciale zaal afgehuurd. We begonnen de viering met een opening door Nicoleta. Vervolgens werd er door alle klassen van Speranta iets opgevoerd. De ene klas had een dansje, de andere klas een liedje of een toneelstuk. Yvonne vertelde het kerstverhaal met behulp van mooie platen. Na deze vertelling waren er grote verrassingen voor iedereen: alle kinderen kregen pizza en drinken, daarna werden hun namen opgenoemd en kreeg ieder kind een cadeau. We sloten de middag af met een lekker stuk taart om de geboorte van Jezus te vieren. Het was een ontzettend gave middag, waar de kinderen een mooie bijdrage aan hebben geleverd.

Woensdag:  kerstfeest met het vrouwenprogramma

Woensdagmorgen kwamen veel vrouwen bepakt naar het programma. We hadden afgesproken dat iedereen zelf iets mee zou nemen. Drinken, koekjes, cake, fruit; we hadden genoeg voor iedereen. Na het zingen van colindes vertelden een paar vrouwen een getuigenis. Vervolgens gingen we lekker creatief bezig met het maken van een kerstster. Het was een gezellige morgen!

Vrijdag: Het Grote feest.

Vrijdag was de dag waar we met het hele team al veel naar uit hadden gezien en veel voor hadden georganiseerd. Dit feest vond plaats in Casa Cultura, een gebouw waar zeker 200 mensen in passen. Al vroeg in de morgen waren we met het team bezig om de kerstpakketten en schoenendozen naar Casa Cultura te brengen. In de middag werden er nog snel een aantal toneelstukken en dansjes doorgenomen. Om half vijf sloten we de deuren en zat Casa Cultura meer dan vol.

We startten met een mooi kerstlied, ingestudeerd door een aantal vrouwen. De tieners deden een gave dans. Er werd een poëzie voorgelezen door een meisje van Casa Speranta. Ioana, een lerares van Casa Speranta voerde een dans op met een klas. Yvonne liet ons nadenken over het maken van keuzes. Er werd een groot toneelstuk opgevoerd door een groot aantal tieners. Het was mooi om te zien hoe zij het verhaal van de schepping naar de geboorte van Jezus uitspeelden. Een aantal kinderen van het kinderprogramma hadden een dans ingestudeerd samen met Ana en Miriam.

Aan het eind van deze prachtige avond kreeg elke gezin een kerstpakket boordevol eten mee naar huis. Alle kinderen kregen een schoenendoos.

We kunnen terugkijken op een onvergetelijke avond!