Een eigen plekje voor onze tieners!

Posted on jan 17, 2013


De jeugd is de toekomst wordt wel eens gezegd. Wij vinden de jeugd erg belangrijk, en met dat in ons achterhoofd ontstond het idee om een eigen plek voor ze te maken. Een plek waar je echt tiener kunt zijn. Een plek waar ze zoals je dat in tienertaal noemt: kunt chillen en jezelf kunt zijn. Een plek waar ze meer kunnen horen over het geloof, kunnen zingen en dansen. Kortom: een jeugdhonk.

Het is maart 2012. Nadat de fundering is gestort, wordt door een groep uit Kampen de eerste hand gelegd aan het tienerhonk. In de eerste paar dagen staat het frame van de schuur. Een heleboel hout later, staat het honk in zijn geheel. Nadat ook de ramen en de platen voor op het dak worden geplaatst begint het echt een mooi gebouw te lijken.

De volgende groep van de Ichtusgemeente uit Notter, die in juni komt, is druk met het isoleren van het honk.

In september komt er een groep van het Greijdanuscollege uit Zwolle die nog veel dingen doen aan de binnenkant van het honk. Er wordt geverfd, geïsoleerd en afgetimmerd.

Door Marcel en Daniël, onze eigen werknemers, wordt hard gewerkt aan de laatste afwerkingen van het jeugdhonk. Met behulp van stenen uit de rivier maken ze een super gave bar. De tieners maken zelf van mozaïek de plaat op de bar met de woorden ‘Pas cu pas’, wat betekent stap voor stap – en ook de naam van de jeugdgroep is.

Op 14 december is het eindelijk zover: het jeugdhonk wordt geopend. Op een feestelijke manier hebben we een spetterende opening gehad. Nadat het lintje was doorgeknipt luidden we het gebouw in door lekker te zingen met zijn allen. Vervolgens genieten we van sandwiches, chips en koekjes. Een aantal tieners hadden een erg gave dans ingestudeerd, wat een mooie afsluiting was van de avond. Vanaf nu hebben de tieners elke week een eigen plek…