Help, ruimtegebrek!

Posted on nov 15, 2012


Spullen, daar hadden we genoeg van de laatste tijd. Allebei de containers zaten vol met kleding, eten, tafels en stoeltjes en andere dingen. Het depot stond overvol met kleding. Het was dus tijd om het een en ander weg te geven. Vooral nu de winter zijn intrede doet is het voor de mensen fijn als ze genoeg kleding en eten hebben. Onze opruimactie werd een succes…

De afgelopen week zijn we flink bezig geweest met opruimen in de depots. In het kledingdepot stonden zo veel dozen met kleren dat je er bijna niet meer kon lopen. Op maandag hebben we alle kleding binnen in Casa Credentei gesorteerd uitgestald op tafels. Alle mensen die nog op de lijst stonden om een kledingpakket te krijgen mochten ’s middags komen en zelf kleding uitzoeken. Op deze manier scheelde het ons veel tijd om pakketten te maken en konden de mensen zelf uitzoeken wat ze wilden.

Nadat we dit hadden gedaan hadden volgde de volgende taak, namelijk het eten weg te geven. Van verschillende potten met groenten, sauzen en pakken rijst hebben we 30 pakketten gemaakt en op woensdagochtend na het vrouwenprogramma uitgedeeld aan de vrouwen die hier deze ochtend waren. Zij waren er ontzettend blij mee.

De stellingen die de groep uit Kampen heeft gemaakt staan nu in het kledingdepot, wat voor veel meer overzicht zorgt. Door al deze pakketten weg te geven hebben wij meer ruimte weten te maken in de depots. Dit maakt alles overzichtelijker en het is ook handig voor als er weer een volgende vracht komt.

Daarnaast zijn de mannen verder gegaan met het afwerken van het jeugdhonk. Er is een vloer in gelegd, een kachel geplaatst en gezellige lampjes opgehangen. Na een lange periode van klussen is het einde eindelijk in zicht! We hopen binnen enkele weken het jeugdhonk te kunnen gaan gebruiken.

Al met al is er een hoop gebeurd de afgelopen week. En wat voor ons erg prettig is, we hebben weer ruimte!