Hardwerkende pubers!

Posted on okt 9, 2012


Over het algemeen is het beeld van pubers bekend. Lui, ongeïnteresseerd en  niet nadenkend. Voor degene die dat beeld van pubers hebben is deze twee weken het tegendeel bewezen.

Dinsdagavond 25 september kwamen ze aan: 13 pubers van de afdeling bouw en hun 5 begeleiders van het Greijdanus College uit Zwolle, hardwerkende pubers wel te verstaan. Het doel voor deze 10 dagen was het bouwen van een huisje, plaatsen van een hek en het afmaken van het jeugdhonk. Oftewel flink veel werk en geen tijd voor hen om zich te vervelen. Woensdagochtend begonnen ze vol enthousiasme rond half 9. De groep werd in 3 kleinere groepjes verdeeld. Het oude huisje werd gesloopt, het hek afgebroken en in het jeugdhonk werd de binnenkant van dak verder afgemaakt.

Nadat het huisje gesloopt was begonnen ze met opbouwen. Binnen een week stond er een nieuw huisje van drie bij vier meter. Maar dit was niet alles; ook het nieuwe hek stond er binnen een week. Dat dit allemaal zo snel ging was overigens ook niet zo vreemd, want zelfs op hun “vrije” zaterdag wilden ze nog doorwerken. Twee grote containers moesten worden verplaatst, maar voordat deze verplaatst konden worden moesten ze eerst leeggehaald worden. Na 10 dikke ratten te hebben gevonden moesten ze alles weer sjouwen naar de andere kant van het terrein om de containers weer te vullen. Maar ook deze klus was klaar aan het eind van de dag!

In de tweede week ging het harde werken door. Het huisje werd helemaal afgemaakt: er werd elektriciteit in aangelegd, de muren werden gestuukt en er werd zelfs een buitenlichtje geplaatst. Ook werd het hek geverfd en zijn er twee nieuwe speeltoestellen geplaatst voor de kinderen. Vrijdag werd de sleutel overhandigd aan de bewoners van het huisje, wat waren ze blij! Een mooie afsluiting van twee mooie weken. Na een leuk kampvuur op vrijdagavond moesten ze om 3 uur alweer hun bedje uit voor de terugreis. Moe maar voldaan…

Waarschijnlijk is het wel duidelijk dat wij genoten hebben van deze groep en hun werkzaamheden. Ontzettend bedankt daarvoor!!