Feeling like princes

Posted on okt 8, 2012


Een schattig pensionnetje in de heuvels, een mooie tuin met schommelstoelen, prachtige kamers met fijne bedden en een douche, twee keer per dag een warme maaltijd. Op elk bed een tasje met chocola, een wekkertje, een pen en een schriftje. Ik mis alleen nog de 30 prachtige Romavrouwen en het plaatje voor vier dagen vrouwenconferentie is compleet!

Woensdag 19 september vertrokken we rond tien uur met de bus naar een nieuw pension op klein uurtje afstand van Floresti. De ohhh’s en ahhh’s vlogen de leiding om de oren. Nadat iedereen  was geïnstalleerd op haar kamer hoorden we het thema: Put your mask down. We dragen als mensen vaak een masker. Het is zo prettig om je verdriet weg te drukken door een lach, of je angst door veel te gaan praten, zo hoeven anderen niet te weten wat je echt voelt. Om dit ook te symboliseren gingen we maskers versieren. Een leuk creatief karweitje. ’s Avonds hadden we bijeenkomst waarin het thema verder werd geïntroduceerd.

Donderdagmorgen startten we weer met een bijeenkomst. Lekker veel zingen en nieuwe dingen leren uit de bijbel. Elke bijeenkomst werd geleid door een andere spreker. Dat maakt het verrassend en afwisselend. De bijeenkomsten op donderdag en vrijdag waren echt bijzonder. De vrouwen werden geraakt door Gods liefde , dat was gaaf om te zien.

’s Middags hadden we workshops. Je kon kiezen uit het versieren van een spiegeltje, kettingen maken, je opmaken, collage maken, je haar laten knippen of een pompon maken. Het was heerlijk om te zien hoe de vrouwen bezig waren, genoten en hoe trots ze waren op hun zelfgemaakte creaties.

En veel te snel was het toen alweer zaterdag. Na een geweldige laatste bijeenkomst was en een heerlijke lunch was het tijd om naar huis te gaan. Hoe? Feeling like a princess… 🙂